Haber Detay
Minguzzi’nin adı Karşıyaka’da yaşatılıyor: Duygu dolu buluşma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Bostanlı’daki kaykay parkına adını verdiği Mattia Ahmet Minguzzi için düzenlenen buluşmada ailesi ve İzmirliler bir araya geldi. “Yasemin çiçeğimizin yanındayız” sloganıyla yürüyen vatandaşlar, acıyı paylaşırken sokak güvenliği ve gençlerin korunmasına dikkat çekti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin adı verilen Karşıyaka’daki kaykay parkı anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 28 Mart’ta oğullarının adının parka verilmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ziyaretinde bulunan Minguzzi ailesi, pazar günü de kaykay parkını ziyaret etti. İzmir halkı da aileyi yalnız bırakmadı. Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi’ye eşlik eden İzmirli kadınlar, Mattia Ahmet Minguzzi fotoğrafları ve “Yasemin çiçeğimizin yanındayız” sloganıyla yürüdü. İzmirliler ailenin üzüntüsüne ortak olurken, sokak güvenliğinin önemine dikkat çekerek, gençlerin korunmasına yönelik beklentilerini dile getirdi.
Dev kaykay parkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı düzenlemesini yaptığı Bostanlı sahilinde yer alan Türkiye'nin en büyük kaykay parkı; kaykay, scooter, bmx bisiklet ve paten gibi tekerlekli spor aletlerini kullananların becerilerini güvenle geliştirecekleri 4 bin 250 metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kararı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kaykay pistine Mattia Ahmet Minguzzi’nin fotoğrafının da yer aldığı tabelayı yerleştirdi. Parkta ayrıca çevre düzenlemeleri yapılarak bitkisel peyzaj yenilendi, işlevsiz beton bloklar kaldırıldı, zemin boyamaları ve kent donatıları elden geçirildi.